Intervju med mig i Enterprise Magazine februari 2015

Skapa balans och harmoni i kroppen.

Intresset för att finna universums läkande kraft har länge funnits hos människan. I många år har healing varit förknippat med tabun, men intresset har ökat och nu talas det mer öppet om healingen än någonsin förut. Healing godkänds till och med av Skatteverket som kvalificerad friskvård. En av dem som har fått gåvan att arbeta med healing är Gertrud Wallgren, som sedan fem år tillbaka bedriver Gertruds Reconnective Healing.

När Gertrud Wallgren blickar tillbaka på sitt liv förstår hon att hon nog alltid har ägt healingens gåva, trots att hon inte alltid har varit medveten om den. Från att ha erbjudit kollegor välgörande massage, som de tyckte hjälpte, bestämde hon sig en dag för att utbilda sig inom healing. Drömmen besannades så fort hon hade läst en annons i Aftonbladet om Eric Pearls kurs om Reconnective Healing, som hon direkt anmälde sig till. På den vägen är det.

Gertrud förklarar att Reconnective healing är en stark form av healing där det oftast räcker med tre sessioner för att nå resultat. Den går ut på att återställa människan i samklang med universums krafter.

– All healing är god! Det finns ingen dålig healing av något slag, men de kan vara mer eller mindre starka. Det här är en mycket stark healing.

Många har fått hjälp

Den som vill prova healing behöver inte berätta om sina problem eller var i kroppen det gör ont. Healingen utförs genom att Gertrud Wallgren för sin hand över kroppen på personen som ska ta emot healingen. Energin kommer sedan att gå till rätt plats i kroppen. Gertrud berättar att hon inte skapar healingen, utan endast förmedlar den. Enligt henne kan man få hjälp med både kroppsliga och själsliga problem.

Hon berättar att inget tillstånd är vanligare än något annat bland dem som kommer till henne. Efter healingen märker vissa en skillnad direkt, medan det för andra kan ta upp till ett par veckor innan de märker någon skillnad. Kunder har skrivit så här till henne tidigare: ”Jag hade psoriasisutslag på benen, men nu är huden mjuk och normal igen.”, ”Att efter många år av värk få uppleva en tillvaro utan värk är svårt att fatta.” och ”Min oro har försvunnit och därför mår min kropp mycket bättre”.

Reaktionerna skiljer sig

Gertrud Wallgren berättar att alla upplever healingen på olika sätt.

– Under healingen kan man skratta och gråta! Jag har haft kunder som har skrattat i 30 minuter under healingen. Du kan känna värme, kyla eller din mage kan kurra.  Du kan bl.a se bilder, färger, höra musik eller få ryckningar i kroppen. De flesta känner ett stort lugn under både healingen och efteråt.

I framtiden hoppas hon att healing kommer att gå ännu mer framåt i Sverige. Ett steg i rätt riktning är att Skatteverket i dag godtar healing som friskvård, varav man bland annat kan nyttja friskvårdscheckar.