Intervju med mig i tidningen Nära december 2022

Gertrud Wallgren är en riktig krutlady. Hon är 77 år gammal och hennes pigga ögon skvallrar om att hon har mycket energi. För tretton år sedan anmälde hon sig till en kurs. Kursledaren var ingen mindre än den världsberömda healern Eric Pearl och med stor entusiasm utbildade hon sig till healer.

Gertrud har pensionerat sig för länge sedan men kan inte låta bli att jobba. Det är ju så kul. Att arbeta som healer är henne stora kall i livet.
Hon vill hjälpa människor att må bra och hyr en lokal i Vasastan i Stockholm tillsammans med några andra. 
Att utöva healing i hennes ålder hör kanske inte till vanligheterna. Ibland stöter hon på en och annan skeptiker men det försöker hon vifta bort.
Det spelar ingen roll vad folk tycker. Jag mår bra av det här, säger hon.
Healingen som hon utövar heter Reconnective Healing och syftar till att skapa balans och harmoni i kroppen. Det är en stark healingform som grundades av Eric Pearl. Gertrud beskriver healingformen så här:
-Det är en ny, revolutionerad och mycket stark healing som överträffar allt annat man har känt till. Vi har två dna strängar i kroppen, men Eric Pearl säger att vi en gång i tiden hade tolv stycken. Han menar att denna healing är en återkoppling till de tolv dna strängarna, säger hon.
Eric Pearl är känd över hela världen och han har bland annat skrivit böckerna ”Solomon talar om att förnya kontakten med livet” och ”Väck din inre healer”.
För tretton år sedan läste Gertrud en annons om Eric Pearl i Aftonbladet. Han skulle komma till Stockholm och hålla en kurs.
Jag gick på magkänslan och tänkte ” Det här är något för mig”. Eric var en väldigt lättsam person som var lätt att prata med, säger hon.

 Eldklot ovanför huvudet       

 

Gertruds biologiska mamma med familj flydde från Danmark till Sverige under andra världskriget.  Gertrud är född i Sverige och adopterades bort när hon var tre veckor gammal till en familj i Bromma. Hon har alltid jobbat med människor, som säljare i butiker och i olika receptioner. Och att hon hade healingförmåga förstod hon först långt senare när hon började jobba som healer.

-Om mina kollegor hade ont i axlarna så gav jag dem massage. Då sa de ofta ” Vilka varma händer du har”, säger hon.

Gertrud har fått veta att hon har varit shaman i tidigare liv. Hon har också fått höra att hon ska jobba med healing.

-Två spådamer har sagt det till mig. Ett medium sa att hon såg ett eldklot ovanför mitt huvud, säger hon.

Ett av Gertruds stora intressen är att resa. Hon och hennes man Håkan älskar att se olika platser.

-Det jag gillar med att resa är att man får ta del av nya kulturer och andra sätt att leva. Ibland behöver man åka iväg för att se hur bra vi har det i Sverige, säger hon.

   

Psoriasisutslag som läkte

 

Gertruds vill inte kalla sig andlig. Hon säger att hon inte helt förstår hur healingen fungerar, bara att den fungerar. -Healingen förs över automatiskt. Jag bara håller mina händer ovanför personen. Gertrud behöver inte veta varför folk kommer. Energierna vet var de ska någonstans. Jag bara hämtar hem energierna i mina tankar och det går väldigt lätt. Alla kunder reagerar olika på healingen. Vissa har skrattat i en hel halvtimme, andra har stortjutit. Det kommer det som kommer, säger hon. Kunderna vittnar om ny energi, mindre värk, ny livsglädje, bättre fokus och mindre ångest. En av Gertruds klienter hade psoriasisutslag på benen med sår på benen som hon hade haft i flera år. Hon fick healing av Gertrud och några dagar senare hade det läkt. -Hon  hade planerat att göra en hudtransplantation, men det behövdes inte, säger hon. Gertrud älskar att ge healing men vet sina begränsningar. Om hon ger healing efter kl 17.00 så blir hon för pigg. - Om jag har många kunder och känner att jag inte riktigt orkar med, så räcker det att tänka så, så slutar folk höra av sig. Det är likadant när jag vill ha klienter. Då tänker jag ” Nu skulle det vara kul att ge lite healing igen” och då ringer telefonen, säger hon.  

Förbindelse med Universum 
 -Vissa kommer för att de har ont, andra för bara slappna av. Gertrud vet inte i förväg orsaken till att personer bokar tid. Det är mest kvinnor som kommer. Jag har haft några män också men det är väldigt ovanligt. Men jag hade en 19-årig kille som kom tre gånger. Han sa att han aldrig har varit så avslappnad, säger hon.Efteråt har kunderna berättat att de åkt fel på tunnelbanan eftersom de har varit så inne i sin egen bubbla. Gertrud rekommenderar att man kommer tre gånger inom en vecka till tio dagar. – Då får man bäst effekt, i alla fall för Reconnective Healing.  Men man kan också göra The Personal Reconnection. Det gör man bara en gång i livet. Då aktiverar jag ca hundra punkter på kroppen. Avsikten med The Personal Reconnection är att återfå förbindelse med universum, säger hon. Att få en hjälp att veta vilken väg man skall gå i livet. Att få lättare att fatta beslut.